Soorten begrafenissen

Wanneer uw huisdier is overleden dan kunt u contact opnemen met de dierenbegraafplaats voor het maken van een afspraak voor de begrafenis. Dierenbegraafplaats Medenstein biedt de volgende mogelijkheden:

Individuele begrafenis

Bij een individuele begrafenis wordt uw dier begraven in een individueel, gemarkeerd graf, in een speciale begraafdoos. Per post ontvangt u een persoonlijk bericht met de datum en het tijdstip waarop de begrafenis heeft plaatsgevonden en een vermelding van de markering.

U kunt u, als u dat wenst, bij de begrafenis aanwezig zijn en eventueel het dier zelf in zijn graf leggen. Daarna kunt u eventueel een schepje aarde in het graf gooien of desgewenst het graf zelf helemaal dichtmaken. Na de begrafenis mag u zo lang blijven als u wilt. Later kunt u zo vaak als u wilt terugkomen om het graf te bezoeken, ook in het weekeinde. U mag het graf zelf onderhouden, maar u kunt dit door ons laten doen.

Anonieme begrafenis

Wanneer u kiest voor een anonieme begrafenis dan wordt uw huisdier onder een speciaal daarvoor gereserveerd stukje gazon begraven. Hiervoor brengen wij een eenmalig bedrag in rekening, maar geen jaarlijkse grafkosten. Een anonieme begrafenis is een goed alternatief wanneer u geen individueel graf wilt, maar u wilt uw dier niet laten verwerken op een destructiebedrijf.